A Berlinálén mutatják be Az én XX. századom digitálisan felújított változatát A Berlinálén mutatják be Az én XX. századom digitálisan felújított változatát

A Berlinálén mutatják be Az én XX. századom digitálisan felújított változatát

Az Arany Medve-díjas Enyedi Ildikó idén első, 1989-es nagyjátékfilmjével tér vissza Berlinbe. A Berlinale Classics hét film digitálisan felújított változatát mutatja be, köztük Az én XX. századomat is.

Berlinben láthatják először a nézők a fekete-fehér film 4k-ban felújított változatát, amelyhez az eredeti negatívokat és hangsávot használták fel a Magyar Filmarchívum és a Filmlabor munkatársai. A felújítási munkálatokat a film operatőre, Máthé Tibor felügyelte.

A felújított filmklasszikusokat bemutató szekcióban vetítik még Wim Wenders Berlin felett az ég (Der Himmel über Berlin, 1987), Sidney Lumet Bombabiztos (Fail Safe, 1964), Letyat Zsuravli Szállnak a darvak (The Cranes Are Flying, 1957), Assi Dayan Tel Aviv árnyai (HaChayim Al-Pi Agfa, 1992), Jaszudzsiró Ozu Tokyo Twilight (Tokyo Boshoku, 1957) és E. A. Dupont Das alte Gesetz (1923) című filmjét.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat