Új egészestés animáción dolgozik a Nyócker! rendezője Új egészestés animáción dolgozik a Nyócker! rendezője

Új egészestés animáción dolgozik a Nyócker! rendezője

Két magyar és egy román koprodukció is bekerült a 20. Cartoon Movie pitching- és koprodukciós fórumra beválogatott hatvan egészestés animációs filmterv közé.

A franciaországi Bordeaux-ban március 7. és 9. között megszervezett szakmai rendezvényen különböző gyártási szakaszban levő animációs projektek vesznek részt, elsősorban európai országokból, de idén egy kanadai és két dél-koreai alkotást is meghívtak.

A résztvevők között találjuk Gauder Áront, a Nyócker! rendezőjét, aki a franciaországi Les Batelières Productions és a magyarországi Cinemon Entertainment gyártásában készíti Amíg a fű nő / As Long as The Grass Grows című filmjét, amely „tiszteletadás egy megalázott és tönkretett nemzet előtt”, teremtéstörténet, amelyben az ember nem a teremtés koronája, hanem minden teremtmény között a leggyengébb.

Szabó Sarolta és Bánóczki Tibor, akik 2012-ben Les Conquérants (Hódítók) című animációs rövidfilmjükkel a Sundance Filmfesztivál rövidfilmes programjában szerepeltek, francia (Paprika Films), magyar (Salto Film) és szlovák (Artichoke) koprodukcióban dolgoznak White Plastic Sky című projektjükön. 2219-ben járunk, a földről eltűnt a növény- és az állatvilág, Budapest teljes elszigeteltségben él, a lakók eledele egy különleges növény, amely az emberi húsban nő, és amelyet minden 50. évét betöltő lakosba beültetnek. A főszereplő, egy 28 éves pszichiáter, a rendszer elkötelezettje, amíg felesége önként nem jelentkezik „beültetésre”. 

Anca Damian, animációs dokumentumfilmeket és élőszereplős játékfilmeket egyaránt rendező román filmes The Extraordinary Voyage of Marona című projektjén dolgozik. Ez egy „kortárs mese a szeretetről”, főszereplője egy kutya, aki egy baleset után visszaemlékszik az életére, különböző gazdáira, akiket feltétel nélkül, törhetetlen empátiával szeretett. A film román (Aparte Film), francia (Sacrebleu Productions) és belga (Minds Meet) koprodukcióban készül.

A Cartoon Movie az európai animációs szcéna fontos eseménye, 1999-es alapítása óta több mint 300 projekt talált itt finanszírozóra és forgalmazóra. (Cartoon Brew)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat