Elkezdődött Kocsis Ágnes új filmjének forgatása


A Friss levegő és a Pál Adrienn író-rendezőjének új filmje Éden címmel készül. A forgatás a hét elején kezdődött, a főszerepekben Lana Baric horvát színésznő és Daan Stuyven belga rocksztár lesz látható.

Kocsis Ágnes 2010-ben Cannes-ban a Pál Adrienn című filmjével elnyerte az Un certain regard kategória fődíját. Harmadik mozifilmjében ismét egy női sorsra fókuszál. A magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készülő Éden egy különös szerelmi történet lesz, melynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki gyakorlatilag mindenre allergiás, ezért teljes elszigeteltségben él.

A produkciót támogató filmalap közleménye szerint az Éden forgatása január közepén kezdődött a Mafilm fóti stúdiójában, majd budapesti és vidéki helyszíneken folytatódik. Kocsis Ágnes újra egy különleges látványvilágú és hangulatú filmmel jelentkezik, az operatőr Tóth Widamon Máté, a látványtervező Varga Judit és Vinnai Petra, a jelmezeket Kiss-Matyi Mónika tervezte.

Az Éden főszereplőire hosszas válogatás után találtak rá az alkotók. A főszerepekben Lana Baric horvát színésznő és Daan Stuyven belga gitáros-énekes lesz látható, aki DAAN című formációjával közkedvelt szereplője az európai könnyűzenei szcénának, és a nagyvásznon főszerepben Kocsis Ágnes filmjében lesz először látható. Bocskor-Salló Lóránt és számos ismert magyar színész is szerepel az Édenben.

Kocsis Ágnes filmje a Mythberg Films gyártásában készül, vezető producere Berger József. Az Éden a tervek szerint 2019 második felében lesz látható a mozikban.Kapcsolódó