Február végén érkezik Jeles András új filmje


Jeles András 2004-es József és testvérei - Jelenetek a parasztbibliából című filmje után először jelentkezik nagyjátékfilmmel. A rossz árnyékot február 28-tól rendhagyó vetítéseken láthatjuk a magyarországi mozikban.

A 72 éves Kossuth- és Balázs Béla-díjas színház- és filmrendező háromszor is elnyerte a magyar filmkritikusok fődíját (Kis Valentinó – 1979, Álombrigád – 1989, József és testvérei – Jelenetek a parasztbibliából – 2006), az 1984-es Angyali üdvözlettel pedig a Velencei Filmfesztiválon versenyzett.

Új filmje, A rossz árnyék főhősei egy különleges képességekkel megáldott huszonéves fiatalember és restaurátor apja. A szimbolikus film központi motívuma ifj. Hans Holbein reneszánsz festő emblematikus alkotása, a Követek. A filmben többek között Török-Illyés Orsolya, Mesterházy Gyula, Pálffy Tibor és Gerlóczy Zsigmond játszik. A film operatőre Medvigy Gábor, látványtervezője Árvai György, a jelmeztervezője pedig Szűcs Edit.

A rossz árnyék moziforgalmazását a Soldivision vállalta fel. Az új, alternatív filmforgalmazó Jeles András filmjével indítja működését.

A 2018-tól működő cég alternatív forgalmazási módszerek bevezetését ígéri a magyarországi piacra, célja a művészi értékek mellett az emberi értékek közvetítése. A filmforgalmazó közleménye szerint minden projektjénél egyedi koncepcióban gondolkozva, exkluzív és különleges események keretében mutatja be filmjeit. Korábban filmvetítésre nem használt helyszínek, alternatív terek és programok, a művészet különböző területeit összefogó intermediális találkozók és pop up események szerepelnek a tervei között.

Jeles András filmjének vetítési időpontjait a Soldivision Facebook-oldalán is közzéteszik.Kapcsolódó