Memoárkötet jelenik meg a sepsiszentgyörgyi mozizás történetéről


Dancs Árpád a hetedik művészet és a mozikultúra huszadik századi alakulását szülővárosa nézőpontjából írja le a MoziMániáim – A sepsiszentgyörgyi mozizás története című kötetében.

A szerző igazi mozirajongó, életét óvodáskorától végigkövette a filmnézés élménye és az iparághoz kapcsolódó történetek, tárgyak szenvedélyes gyűjtése.

„Írásom műfajilag nem tudományos munka, hanem memoár, szemtanúk vallomása, némi pletyka (ma bulvárnak nevezik), beszámoló és kutatási napló a régi / új filmek és mozikultúra szerelmeseinek arról, hogy mi maradt meg mára mindabból a csodálatos találmányból és iparból, ami a XX. században annyira megváltoztatta a közízlést” – írja Dancs Árpád Facebook-oldalán.

A kötetet január 27-én, szombaton 16:30-kor mutatják be a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház nagytermében a szerző 1928 és 2018 közötti filmplakát-gyűjteményéből összeállított kiállítás kíséretében.

A bemutató az egy éve megnyílt sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplex születésnapjára szervezett programsorozat része.
 
Kapcsolódó