Roman Polanski Babelsbergben forgat


Roman Polanski, a lengyel származású rendező a Berlin külterületén található Babelsberg filmstúdióban forgatja következő filmjét – az MTI értesülései szerint.

Polanski Berlinben politikai thrillert forgat The Ghost címmel, melynek története éppen az Egyesült Államokban játszódik. Alapja Robert Harris azonos című regénye, egy „négerről” – angolul ghostwriterről – szól, akit azzal bíznak meg, hogy fejezze be egy nem sokkal azelőtt elhunyt angol miniszterelnök önéletrajzát, ám munka közben olyan titkokra bukkan, amelyek veszélybe sodorják az életét.

A „négert” Nicolas Cage alakítja a filmben, a miniszterelnököt a James Bondként is jól ismert Pierce Brosnan angol színész játssza. A sztori nagy része egy helyen, egy óceánparti házban játszódik, a tél közepén.

A 75 éves Polanski már ismeri Babelsberget – ahol a náci Németország monumentális filmjeinek nagy részét is készítették –, itt forgatta ugyanis a 2002-ben Cannes-ban Arany Pálmával, 2003-ban pedig Oscar-díjjal jutalmazott A zongorista című filmjét.

A rendező ez utóbbi díjat nem tudta átvenni, mert egy gyermekmolesztálási ügy miatt 1978 óta nem léphet az Egyesült Államok területére.Kapcsolódó