A Berlinálén lesz Bogdán Árpád új filmjének világpremierje


Bogdán Árpád Genezis címmel készült második mozifilmjének világpremierje február közepén lesz a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Panorama Special válogatásában, közölte a produkciót támogató filmalap.

Bogdán Árpád új filmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténetet újragondoló Genezis középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját.

A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja. Egy kamaszlány is belekeveredik az ügybe, amikor sötét titkok derülnek ki a szerelméről.

Bogdán Árpád számos színházi és filmes projektet követően Boldog új élet című mozifilmjével debütált, melyet több díjjal, köztük a legjobb elsőfilm díjával jutalmazott a Magyar Filmszemle 2007-ben; a nemzetközi premier a Berlinálén volt, ahol a zsűri elismerő oklevéllel méltatta.

A Genezis a Mirage Film és a Focusfox koprodukciójában készült a filmalap támogatásával, producere Taschler Andrea és Ferenczy Gábor. A film forgatókönyvét Bogdán Árpád jegyzi, a fejlesztés a ScriptEast nemzetközi forgatókönyv-fejlesztő workshop és a filmalap közreműködésével zajlott.

Az operatőr Dobos Tamás (Apaföld, Lágy eső), a zeneszerző Víg Mihály, Tarr Béla állandó alkotótársa, a vágó Politzer Péter (Before Dawn, Fehér tenyér) volt. A főszerepekben Cseh Anna Marie (Fiatalság, A fény ösvényei), valamint Csordás Milán és Illési Enikő Anna amatőr színészek láthatók.

A Genezis a HungariCom forgalmazásában lesz látható április 12-től a magyarországi mozikban, a díszbemutató áprilisban lesz a Titanic Filmfesztiválon.



Kapcsolódó