Netflix-produkciót rendez Charlie Kaufman Oscar-díjas forgatókönyvíró


Az Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) és a John Malkovich-menet (Being John Malkovich) forgatókönyvírója nem először ül rendezői székbe.

Charlie Kaufman egy 2016-os bestsellerből, Iain Reid kanadai író I’m Thinking of Ending Things című művéből ír forgatókönyvet és rendez filmet a Netflix gyártásában.

A fiatal szerelmespárról szóló thriller gyártásához Anthony Bregman, az Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004, r. Michael Gondry), a Libidó – Vissza az ösztönökhöz (Human Nature, 2001, r. Michael Gondry) és a Kis-nagy világ (Synedoche, New York, 2008, r. Charlie Kaufman) producere is csatlakozik.

Charlie Kaufman több irodalmi adaptáción is dolgozott már, a Susan Orlean The Orchid Thief: A True Story of Beauty and Obsession című könyvéből készült 2002-es Adaptáció (Adaptation, r. Spike Jonze) című filmért Oscar-jelölést is kapott. Három évvel korábban a John Malkovich-menet (Being John Malkovich, 1999, r. Spike Jonze) forgatókönyvéért szintén díjra jelölte az akadémia. 2016-ban jelölték a legjobb egészestés animáció Oscar-díjára az általa írt és társrendezett Anomalisa című filmet. A forgatókönyvírói Oscart eddig egyszer nyerte el, 2005-ben az Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) című filmért.

Kaufman legközelebb mozikban látható forgatókönyvírói munkája a 2019 márciusában megjelenő Chaos Walking, Doug Liman rendezése, egy nők nélküli disztópikus világról. (IndieWire)Kapcsolódó