Klasszikus musical remake-jén dolgozik Steven Spielberg


A Pentagon titkai (The Post) című, két kategóriában is Oscarra jelölt életrajzi dráma után híres Leonard Bernstein-musical újragondolása lehet Steven Spielberg következő munkája.

Az imdb.com adatai szerint a rendező több projekten dolgozik párhuzamosan, a legfrissebb ezek közül a West Side Story remake-je, amelyhez jelenleg szereplőket keresnek.

Cindy Tolan casting rendező Maria (18-20), Tony (18-23), Bernardo (20-24) és Anita (20-24 years) szerepére keresi a megfelelő színészeket, az énektudás mellett Tony karakterének kivételével mindannyian spanyol nyelvtudással is kell rendelkezzenek.

A forgatókönyvön az Angyalok Amerikában Pulitzer-díjas drámaírója, Tony Kushner dolgozik. Spielberg mellett Kevin McCollum és Kristie Macosko Krieger dolgozik producerként a darabban.

Az 1961-es West Side Story-t Robert Wise és Jerome Robbins rendezte az 1957-es, Leonard Bernstein zenéjével készült Broadway-musicalből, amely Shakespeare Rómeó és Júliájának továbbgondolása. Az eredeti filmben Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno, és George Chakiris játszott. A film megjelenésének évében a második legnagyobb bevételt termelő film volt az Egyesült Államokban és tíz Oscar-díjat nyert, ezzel minden idők legtöbb Oscarral kitüntetett musicalje. (Broadway World)Kapcsolódó