Erdélyben készült diákfilmeket is vetítenek a 4. Magyar Filmhéten


Szabó István Bizalom című filmjének digitalizált és felújított változatának vetítésével nyílik február 7-én a 4. Magyar Filmhét Budapesten. A Filmtett Workshopon készült diákfilmeket is műsorra tűzték.

A megnyitón az Oscar-díjas magyar rendezőt a Bizalom operatőre, Koltai Lajos köszönti majd, aki az 1979-ben készült alkotással kezdődően működött közre rendszeresen Szabóval.

A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával létrejött 4. Magyar Filmhéten február 8-11. között a Corvin moziban 150 film pereg majd, melyekre a közönség kedvezményes 500 Ft-os jegyet válthat. Az esemény programja itt érhető el.

Az öt kategóriában zajló versenyben 131 alkotás szerepel. Az alkotók 76, a Mecenatúra program keretében támogatott filmet neveztek, így összesen 59 dokumentumfilm, 4 tévéfilm, 21 kisjátékfilm, és 29 animáció szerepel az idei kínlatban, valamint mind a 18, a tavalyi évben bemutatott nagyjátékfilm is versenyez.

A versenyfilmek mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak alkotásaiból lesz látható egy rövidfilmes és egy dokumentumfilmes blokk, valamint a Filmtett Workshop 2017-es filmjeiből is láthat egy válogatást a közönség.

A 3. Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadóját március 11-én tartják. A Magyar Filmdíjakra nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmek és alkotók összesen 23 kategóriában versenyeznek majd.Kapcsolódó