Roman Polanski kulcskarakter lesz Tarantino Manson-filmjében


Újabb részlet derült ki Quentin Tarantino készülő filmjéről, amely 2019. augusztus 9-én, Sharon Tate meggyilkolásának 50. évfordulóján kerül az amerikai mozikba.

A rendező 9. játékfilmje nem életrajzi dráma, de valamiképpen kapcsolódik a Manson-család gyilkosságaihoz. Nemrég kiderült, hogy szerepet vállalt benne Leonardo DiCaprio, most pedig Justin Kroll, a Variety újságírója azt közölte a Twitteren, hogy Roman Polanski híres filmrendező, a meggyilkolt Sharon Tate színésznő akkori férje is fontos karakter a forgatókönyvben. Polanski szerepére egyelőre keresik a megfelelő színészt, Tarantino állítólag inkább egy új lengyel arcra bízná a feladatot ismert hollywoodi színész helyett.

Kroll úgy tudja, hogy Brad Pittel és Tom Cruise-zal is tárgyalások folynak egy kaszkadőr szerepére.

A film 1969-ben játszódik Los Angelesben, főszereplője egy feltörekvő tévéfilm-színész (őt játssza DiCaprio), de a Ponyvaregényhez (Pulp Fiction) hasonló több szálon futó cselekményben helyet kapnak a hírhedt amerikai sorozatgyilkos, Charles Manson mészárlásai is.

A film költségvetését 100 millió dollárra becsülik, így ez lehet Tarantino legdrágább projektje a Django elszabadul (Django Unchained) óta. (IndieWire)Kapcsolódó