Az 1969-es holdra szálláshoz kapcsolódik Linklater új filmje Az 1969-es holdra szálláshoz kapcsolódik Linklater új filmje

Az 1969-es holdra szálláshoz kapcsolódik Linklater új filmje

Új coming of age történeten dolgozik a Sráckor (Boyhood) rendezője, Richard Linklater. The Houston Chronicle a címe a „titkos projektnek”, amely 1969-ben, az első sikeres holdra szállás évében játszódik.

A Texas állambeli Houston a NASA, az Orvosi Központ és az Astrodome helyszíne, a rendező maga is ebben a városban nőtt fel. „Érezhető volt a közösségi légkör. A gyermekek szülei közös célért dolgoztak a NASA-nál” – fogalmazott Linklater.

Az új film a Sráckorhoz (Boyhood) hasonlóan gyermek-nézőpontból készülne. Linklater felhívást tett közzé korabeli Houston-i amatőr filmek és fényképek gyűjtésére, ugyanis az archív felvételeknek is fontos szerepet szán a filmben. A The Houston Chronicle című alkotást 2019-ben, az Apollo 11 holdra szállásának 50. évfordulóján mutatnák be.

Az amerikai rendező közben a Where’d You Go, Bernadette című regény adaptációján is dolgozik, Cate Blanchett főszereplésével. 2017-ben Last Flag Flying című filmje szerepelt az amerikai mozikban. (IndieWire)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat