Magyar horrormese és Bucsi Réka űrsétája is szerepel a texasi filmfesztiválon


A texasi South by Southwest filmfesztiválon lesz Peter Strickland Magyarországon készült A királylány és az átok című filmjének világpremierje és ugyanitt szerepel Bucsi Réka Solar Walk című animációs filmje is.

A South by Southwest úgynevezett Oscar-minősítő fesztivál, vagyis az ide beválogatott filmek bekerülnek az Oscar-díjra jelölhető alkotások közé. Korábban két magyar alkotást, Bucsi Réka Love és Kerékgyártó Yvonne Free Entry című filmjeit díjazták a texasi szemlén. A South by Southwest filmfesztivált idén március 9. és 18. között szervezik meg Austinban.

Bucsi Réka Berlinálén is versenyző Solar Walk című rövidfilmjének ez lesz az amerikai bemutatója.

Peter Strickland kisjátékfilmje a magyar folklórt képviseli az egészestés A Field Guide to Evil című nemzetközi horrorantológiában, az osztrák, német, görög, indiai, lengyel, török és amerikai népmesék mellett. A Varga Katalin balladája című film rendezőjét Zalka Csenge népmese-szakértő és mesemondó segítette A királylány és az átok meséjének megtalálásában.

Az angol-magyar koprodukcióban készült filmben két testvér verseng a hercegnő szívéért, az idősebb azt hazudja a hercegnőnek, hogy öccse beleszeretett valaki másba, a lány pedig belehal a fájdalomba, majd feltámad, hogy bosszút álljon a hazug fivéren.

A film operatőre Győri Márk, látványtervezője Pater Sparrow, jelmeztervezője Pintér Anina, vágója Fekete Mátyás. Főszereplői Hajduk Károly (A martfűi rém), Jankovics Péter, az erdélyi színésznő, Fatma Mohamed és Konter László. A filmben feltűnik Gera Marina (Örök tél), Balogh Anna és Koltai Vivien is. (Index.hu)
 Kapcsolódó