Nem vetítik a Filmhéten, de online elérhetővé tették a Kojotot


Online elérhetővé tették a Megafilm weboldalán a Kojot című filmet, miután csütörtökön bejárta a magyar sajtót a hír, hogy a forgalmazó visszavonta a film nevezését a Magyar Filmhétről.

A nem túl jó minőségű és a végén akadozó online kópia pénteken került ki a film gyártójának internetes oldalára – csak a Filmhét idejére. Egy nappal korábban az Index próbált utánajárni, hogy Kostyál Márk filmjét miért nem vetítik az éppen zajló Magyar Filmhéten. A szemlét szervező Magyar Filmakadémia a portálnak azt mondta, hogy a film nevezését maga a gyártó, a Megafilm vonta vissza.

Az ok nem teljesen világos. A rendező, Kostyál Márk az Indexnek azt mondta, hogy a film egyik alkotója is nevezte a filmet, a filmakadémia képviselője viszont tagadta ezt az információt. A forgalmazó Megafilm képviselői nem adtak magyarázatot az ügyre.

Az Index cikke felhívja a figyelmet arra is, hogy a kis költségvetésű, 330 millió forintból készült alkotást mindössze 22 moziteremben vetítették és nem volt körülötte hatékony reklámkampány. A forgalmazással megbízott HungariCom és a gyártó Megafilm tulajdonosa azonos: Kálomista Gábor cége.

A film egyébként pozitív szakmai visszajelzést kapott: a Magyar Filmkritikusok díjátadóján a Kojot a legjobb elsőfilmnek járó elismerést, a film egyik szereplője, a sepsiszentgyörgyi Mátray László pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta.Kapcsolódó