Magyar-amerikai filmes társaság alakult Los Angelesben


Megalakult a Kaliforniában a Hungarian American Film-Theater Society (Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság), az alapítók azt ígérik, hogy a magyarországi filmes alkotók amerikai kapcsolatteremtését segíti majd a szervezet.

A társaságot Bunyik Béla, a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója hívta életre, aki az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy az új, laza szervezet célja lehetőséget adni kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére mindazoknak a hazai színészeknek, filmkészítőknek, akik közelebb szeretnének kerülni Hollywood világához.

A társaságnak van már saját Facebook-oldala és honlapja is, ez utóbbin olvasható a magyarországi és az amerikai tiszteletbeli bizottságok összetétele. Az amerikai aktív filmesek között szerepel például producerként Andy Vajna felesége, Vajna Tímea, a színészek között pedig a magyarországi származású Ubrankovics Júlia és az erdélyi származású Skovrán Tünde is.

Az MTI tájékoztatása szerint a társaság első rendezvénye az Oscar-díj gálaestje előtti összejövetel lesz március 3-án Brentwoodban, a magyar konzulátus reprezentatív klubjában. A résztvevők Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének világsikere és Oscar-díjra jelölése előtt tisztelegnek majd.

A rendezvényen az Oscar-gálára érkező magyarországi művészek mellett részt vesznek Hollywoodban élő magyar filmesek, és a szervezők reményei szerint ott lesz a magyar filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos, Andy Vajna, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes is.


Címkék

Kapcsolódó