Dán gyerekfilm látható magyar szinkronnal négy erdélyi városban


Péntektől kerül a romániai mozikba a Hihetetlen történet az óriás körtéről (Den utrolige historie om den kæmpestore pære) című dán gyerekfilm magyar szinkronnal ellátott változata. Az animáció Kristály Medve-díjért versenyez a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

A Cine Europa forgalmazásában Kolozsvárra (Cinema City Iulius, Victoria/Győzelem mozi), Marosvásárhelyre (Cinema City), Nagyváradra (Cinema Palace) és Sepsiszentgyörgyre (Művész mozi) jut el a film.

A forgalmazó szerint Jakob Martin Strid neves dán képregény-rajzoló gyermekkönyve alapján készült animációban, akárcsak a könyvben, rendkívül humoros és megannyi vad ötlet ölt testet. Főszereplői, Mitcho és Sebastian palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. Mitcho és Sebastian útnak indulnak, hogy kiszabadítsák polgármesterüket és útközben olyan felfedezést tesznek, ami óriási örömmel fog szolgálni városuknak.

Az 1 óra 19 perces rajzfilmet már négy éves kortól ajánlják.
 
Kapcsolódó