Végre elkészülhet a film, amivel húsz éve próbálkozik Terry Gilliam


A napokban bejárta a közösségi oldalakat és a sajtót az első fotó Terry Gilliam The Man Who Killed Don Quixote című filmjéből. A Jonathan Pryce-t (Don Quijote) és Adam Drivert (Toby) ábrázoló felvétel tanúsága szerint a húsz éve futó projekt tavaszra tényleg elkészülhet.

Miguel de Cervantes Az elmés nemes Don Quijote de la Mancha című regényének adaptálása először 1998-ban merült fel a rendezőben. A forgatási tervek viszont különböző tragédiák miatt sorra meghiúsultak. 2000-ben Johnny Depp és Jean Rochefort szerződött le a főszerepekre, a forgatást el is kezdték, de víz árasztotta el a helyszínt, Jean Rochefort pedig megsérült, így leállt a munka. A werkfilm Lost in La Mancha címmel különálló dokumentumfilmként került piacra.

2008-ban elölről kezdték az egészet, Jack O’Connell és John Hurt részvételével, de Hurt-öt rákkal diagnosztizálták, így ismét leállt a forgatás. Gilliam még mindig nem adta fel, 2012-ben Románia is felmerült potenciális forgatási helyszínként, 2016-ban pedig Adam Driver és a Monty Python-ból ismert Michael Palin csatlakozott a produkcióhoz. Palint hamarosan váltotta Jonathan Pryce, ezután viszont tényleg sikerült befejezni a forgatást 2017 nyarán.

A film főszereplője egy öregember, aki meg van győződve arról, hogy ő Don Quijote, és Toby-t, egy reklámszakembert Sancho Panzának nézi. Bizarr utazásra indulnak, a 21. és a mágikus 17. század között ugrálva, a végén pedig Toby sem tudja már eldönteni, hogy mi valóság, és mi illúzió. A filmet az Amazon Studios forgalmazza majd.Kapcsolódó