Debütfilm kapta a legtöbb jelölést a 2018-as Gopo-díjakra


Megvannak a 2018-as Gopo-díjak jelöltjei. Daniel Sandu Un pas în urma serafimilor című nagyjátékfilmje kapta a legtöbb jelölést, összesen 15 kategóriában esélyes. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét a legjobb európai film Gopo-díjára jelölték.

Nae Caranfil 6,9 a Richter-skálán (6,9 pe scara Richter) és Dan Chişu Aniversarea című filmje 8-8 jelölést kapott.

A legjobb film díjáért Nae Caranfil 6,9 a Richter-skálán (6,9 pe scara Richter), Iulia Rugină Breaking News, Adrian Sitaru Fixeur, Emanuel Pârvu Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor és Daniel Sandu Un pas în urma serafimilor című filmje versenyez.

A legjobb európai film kategóriájában Enyedi Ildikó Oscar-díjra is jelölt Testről és lélekről című filmje Aki Kaurismäki A remény másik oldala (The Other Side of Hope), Christopher Nolan Dunkirk, Bruno Dumont Ma loute és Kirill Szerebrennyikov Mártírok ((M)ucsenik) című filmjével versenyez.

Az előválogató zsűri 23, a romániai mozikban bemutatott film közül jelölte ki a 19 kategória esélyeseit. A zsűri tagja volt Nap Toader (rendező), Iuliana Tarnoveţchi (producer), Barbu Bălăşoiu (operatőr), Radu Corciova (forgatókönyvíró), Gabriela Albu (forgalmazó) és Irina Margareta Nistor, Cătălin Olaru, Cristian Mărculescu, Angelo Mitchievici, valamint Ion Indolean filmkritikusok. A jelöltek közül a román filmipar mintegy 450 tagja szavaz majd a győztesekre.

A 12. Gopo-gálát március 27-én, a bukaresti Nemzeti Színházban szervezik meg. A jelöltek teljes listája itt érhető el.Kapcsolódó