Mobiltelefonnal forgat filmet Claude Lelouch


Az Egy férfi és egy nő Oscar-díjas rendezője, Claude Lelouch új, mobiltelefonos projektjét azután találta ki, miután ellopták a legutóbbi forgatókönyvét és 50 év jegyzeteit tartalmazó táskáját.

Nyáron kezdődik a La vertu de l’imponderable (nyersfordításban: A kiszámíthatatlan erénye) forgatása, amely Lelouche szerint arról szól majd, hogy minden rossz dolog, ami velünk történik, félelmetes. A rendező nem professzionális színészekkel dolgozik, kicsit úgy, mint Vittorio de Sica a Biciklitolvajokban, mondta.

A forgatókönyvet Lelouche állandó munkatársa, a felesége, Valerie Perrin írja és saját produkciós cége, a Les Films 13 gyártja.

Nem ez lesz az első mobiltelefonnal forgatott film, ilyen volt például Sean Baker Tangerine című alkotása is.

A Oui et Non című ellopott forgatókönyvből úgy tűnik, hogy csak egy példány létezett, mert az alkotóházaspár most a rekonstruálásán dolgozik: ez két francia család története lesz 1937-től a jelenig.

A 80 éves Lelouch emellett önéletrajzi dokumentumfilmjét is készíti Les plus belles années d’une vie (nyersfordításban: Egy élet legszebb évei) címmel, amelyet hat évtizede forgat és 2020-ra szeretné befejezni. (Variety)
Kapcsolódó