Több mint 65 ország rövidfilmtermését mutatja be a Friss Hús


A Daazo.com április 3. és 8. között rendezi meg a Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztivált a Toldi moziban. Idén először LMBT-tematikájú filmekből és horrorfilmekből összeállított válogatás is lesz a fesztiválon. A filmvetítések mellett pitchfórum és egyéb szakmai programok várják a közönséget.

A szervezők közleménye szerint idén hatodszorra rendezik meg a Friss Hús rövidfilmfesztivált, amelynek elsődleges célja a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat.

A fesztiválon fontos szerepet kapnak a televíziós műsorok is: a szakmai programok között 2018-ban megújult formátumban kapnak szerepet a televíziós gyártással foglalkozó események.

A 2017-es fesztiválon volt először kritikaíró workshop, amely nagy sikerrel zárult: idén is várják a filmes újságírói és kritikusi pályára készülőket a workshopra és az azt követő versenyre.

2018-ban lesz először LMBTQ-szekció az elmúlt év legjobb meleg témájú kisfilmjeivel, valamint horrorfilmekből összeállított program, amelyet késő esti vetítéseken láthat a közönség. E két új szekcióban a  közönség által legjobbnak ítélt alkotást közönségdíjjal jutalmazzák.

A Friss Hús magyar válogatásának legjobban sikerült filmjei minden évben eredményesen szerepelnek nemzetközi filmfesztiválokon: a 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje Oscar-díjat nyert, Cannes-ban pedig Andrasev Nadja filmje, a szintén a Friss Húson bemutatkozó A nyalintás nesze című animációja kapott díjat, Bucsi Réka LOVE című animációját több tucat nemzetközi filmfesztiválon vetítették.

Az idei fesztiválra közel 200 magyar és 1600 nemzetközi rövidfilmet neveztek az alkotók, több mint 65 országból. A díjakat a fesztivál utolsó napján osztják ki.
 


Címkék

Kapcsolódó