Vasárnap este adják át a Magyar Filmdíjakat Vasárnap este adják át a Magyar Filmdíjakat

Vasárnap este adják át a Magyar Filmdíjakat

Vasárnap este rendezik meg a budapesti Vígszínházban a 3. Magyar Filmdíj gálát, amelyen 23, köztük a legjobb játékfilm-, tévéfilm-, dokumentumfilm-, kisjátékfilm- és animációs film kategóriában hirdetnek győztest.

A Magyar Filmakadémia Egyesület február 11-én hozta nyilvánosságra, hogy a tagok titkos szavazásának eredményeként a 4. Magyar Filmhéten bemutatott filmek közül 23 kategóriában melyik 5-5 alkotást és alkotót jelölik a 3. Magyar Filmdíjra.

A legtöbb szavazatot kapott 5-5 alkotás és alkotó közül az akadémiai tagok újabb titkos szavazással döntenek a nyertesekről. Vasárnap este az is kiderül, hogy melyik alkotás nyeri a közönségdíjat.

A 3. Magyar Filmdíj gála rendezője Seres Tamás forgatókönyvíró, televíziós rendező.

A február 8. és 11. között a Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával lezajlott filmhétre az alkotók a 2017-ben Magyarországon moziforgalmazásba került, televízióban sugárzott vagy a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt alkotásokat nevezhették. Öt kategóriában összesen 131 film versenyzett a Corvin moziban megrendezett filmhéten.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat