Ava DuVernay szuperhősfilmet rendez Ava DuVernay szuperhősfilmet rendez

Ava DuVernay szuperhősfilmet rendez

A hollywoody szuperhősfilmek történetében másodszor kap nő rendezői feladatot. Ava DuVernay Időcsavar (A Wrinkle in Time) című fantasy filmje a napokban debütált az észak-amerikai mozikban.

A rendezőnő a DC Comics képregény-kiadónál megjelent Jack Kirby-képregény nyomán készülő, The New Gods című filmet forgatja - írta meg a BBC News pénteken. DuVernay ezt a Twitterén közzétett Kirby-fotóval erősítette meg.

A The New Gods lehet a második szuperhősfilm, amelyet női rendező jegyez. Korábban Patty Jenkins rendező Wonder Woman című produkciója lett nagy kasszasiker. Jenkins, aki jelenleg a film folytatásán dolgozik, az Időcsavar londoni premierjéről küldött elismerő szavakat DuVernaynek.

Az 1970-ben indult The New Gods című képregény az ikerbolygók, New Genesis és Apokolips lakói közötti konfliktust ábrázolja.Tavaly DuVernay az Apokolips női harcosát, Big Bardát nevezte kedvenc szuperhősének.

Az Időcsavar (A Wrinkle in Time) című fantasy fő szerepeiben Oprah Winfrey és Reese Witherspoon látható. A produkciót, mely százmillió dollár feletti költségvetésből készült a Disney stúdióban, a romániai mozik április 6-tól, a magyarországi mozik április 12-től játsszák. (MTI)
 

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat