Az Oscar-díjas Michel Legrand ír zenét Orson Welles utolsó filmjéhez


Orson Welles eredeti tervei szerint fejezik be a The Other Side of the Wind című utolsó filmjét, a többszörös Oscar- és Grammy-díjas francia filmzeneszerző, Michel Legrand szerez zenét hozzá.

A Cherbourgi esernyők (Les Parapluies de Cherbourg), a Kamaszkorom legszebb nyara (Summer of ’42), A Thomas Crown-ügy (The Thomas Crown Affair) zenéjét is jegyző alkotó másodszor dolgozik Welles-filmen, az előző alkalom még a rendező 1985-ös halála előtt történt, ez volt Welles utolsó befejezett filmje, az 1974-ben készült F for Fake. Welles kívánsága volt, hogy a The Other Side of the Wind zenéjét is Legrand szerezze, azonban erre akkor már nem került sor.

A 86 éves Legrand december óta dolgozik a film zenéjén, a zenekari felvételek hétfőn kezdődtek Belgiumban és a héten Párizsban folytatódnak egy jazz-együttessel. A zeneszerző szerint 60 éves pályafutásának legizgalmasabb, legfinomabb filmzenéjéről van szó.

A The Other Side of the Wind című filmet Orson Welles 1970 és 1976 között részletekben forgatta, rendezőtársai, John Huston és Peter Bogdanovich főszereplésével. Az önreflexív történet szerint a legendás filmrendező, J.J. „Jake” Hannaford több éves európai „száműzetés” után visszatér Hollywoodba, hogy megvalósítsa The Other Side of the Wind című filmtervét. A filmet Orson Welles eredeti tervei szerint fejezik be, Peter Bogdanovich tanácsai alapján. A film a Netflixen lesz elérhető az év folyamán. (Variety)Kapcsolódó