Négy rendezőnő dolgozik a Netflix első lengyel sorozatán


Olga Chajdas és Agnieszka Smoczyńska csatlakoztak a Netflix 1983 című lengyel sorozatának rendezői csapatához. A nyolcrészes sorozaton eddig Agnieszka Holland és Kasia Adamik dolgozott.

A forgatás január 16-án kezdődött Lengyelországban, és még 2018-ban bemutatják a kész sorozatot. A történetben, amely arról szól, hogy mi lett volna, ha a vasfüggöny sosem szűnik meg, Robert Więckiewicz rossz hírű nyomozót, Maciej Musiał pedig idealista joghallgatót alakít. Egy 1983-as terrortámadás után évtizedekkel a páros egy összeesküvést leplez le, amely Lengyelorzágot rendőrállammá tette és a vasfüggöny fenntartásához vezetett.

A sorozatban játszik még Michalina Olszańska, Andrzej Chyra, Zofia Wichłacz, Mirosław Zbrojewicz, Ewa Błaszczyk, Wojciech Kalarus, Edyta Olszówka és Agnieszka Żulewska.

Agnieszka Holland rendező szerint a cselekmény többrétegű, kalandfilm, bűnügyi film és kémthriller keveréke, lenyűgöző karakterekkel, amelyek nem engedik majd elkalandozni a néző figyelmét.

A sorozat fejlesztője és írója Joshua Long, producere Frank Marshall (Jurrasic World, Jason Bourne) és Robert Zotnowski (House of Cards) a The Kennedy/Marshall Company részéről, a lengyel The House Media Company részéről pedig Andrzej Besztak, emellett Joshua Long, Maciej Musiał és Agnieszka Holland is. (FilmNewEurope)Kapcsolódó