Májusban kezdődik Felméri Cecília Spirál című filmjének forgatása


Májusban kezdődik a kolozsvári Felméri Cecília Spirál című első nagyjátékfilmjének forgatása.

A férfi főszerepet a Pororoca című filmben nyújtott alakításáért San Sebastiánban díjazott Bogdan Dumitrache játssza, írja a cineuropa.org.

A Spirál egy tóparton játszódó lélektani krimi, egy férfi és két nő hátborzongató háromszögtörténete az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról és konfliktusokról. Amint azt korábban bejelentették, a női főszerepekben az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra (Testről és lélekről) és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Szelíd teremtés) lesz látható.

Felméri Cecília első mozifilmjét a sződligeti horgásztónál forgatják, a filmet Réder György fényképezi (Brazilok), a látványtervező Cseh Renátó, a jelmeztervező Ferencz Zsófi lesz.

A Spirál az Inforg-M&M Film és a Hai Hui Entertainment gyártásában, a filmalap és a román Országos Filmközpont (CNC), valamint az Eurimage támogatásával készül. Producere Muhi András, Mécs Mónika és Mesterházy Ernő, koproducere Ferenczy Gábor, román részről pedig Marina Oana Giurgiu és Tudor Giurgiu. Felméri Cecília az első erdélyi magyar alkotó, aki a román filmközpont támogatásával készíthet mozifilmet.Kapcsolódó