Filmtett-alkotótáborban készült filmek is bekerültek a Friss Húsra


Közzétették a Friss Hús fesztivál programját: 168 hazai és több mint 1500 külföldi nevezés érkezett, melyek közül 34 film került a magyar és 16 a nemzetközi versenyprogramba.

A szervezők közleménye szerint a magyar filmek összesen hét blokkban szerepelnek és mindegyiket háromszor vetítik a fesztivál ideje alatt, a nemzetközi program filmjeit pedig három blokkban lehet látni.

Vácz Péter, a Nyuszi és Őz alkotója első élőszereplős filmjével indul, a Párnaarc a 2017-es Filmtett táborban készült. Szintén itt forgott a Besenyei Katalin  rendezte Apám orvosa nem praktizál című versenyfilm.

Emellett több korábbi kedvenc, köztük a Szép alak (Kis Hajni), a Betonzaj (Kovács István) és az Újratervezés (Tóth Barnabás) alkotója jelentkezik új kisfilmmel. A magyar alkotások között idén 5 animáció szerepel, többek közt MOME diplomafilmek és független szerzői filmek.

A Színház- és Fimművészeti Egyetem, illetve a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hagyományosan erős jelenléttel szerepel a Friss Húson, idén azonban az ELTE filmszak diákjai és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói is nagy számban képviseltetik magukat.

Az idén először megrendezett Friss Hús @Midnight szekcióban egy késő esti vetítésen borzonghatnak a nézők 7 szórakoztató horrorisztikus filmen, míg a Friss Hús #Queer szelekcióban 5 LMBTQ-témájú alkotás kapott helyet. Ezen kívül a gyerekeknek készült a Friss Hús Kids válogatás, melyben a legfrissebb magyar animációkat láthatja a közönség.

Jegyek már kaphatók a Toldi mozi honlapján, a versenyfilmek teljes listája és a program pedig az április 3. és 8. között zajló fesztivál honlapján olvasható.Kapcsolódó