Elkezdődött Goda Krisztina új filmjének forgatása Budapesten


Olasz vígjáték remake-jén dolgozik Goda Krisztina, a Csak szex más és semmi rendezője. A BÚÉK forgatása május 18-ig tart, a filmet 2018 végén mutatják be.

Paolo Genovese Teljesen idegenek (Perfetti sconosciuti) című 2016-os vígjátéka óriási közönségsiker lett, és készült már spanyol és török remake-je, utómunkálatok alatt áll a francia és előkészítés alatt a német változata is.

A magyar változat forgatókönyvét Goda Krisztina régi alkotótársával Divinyi Rékával írta. A BÚÉK történetében egy szilveszteri baráti vacsora összeszokott társaságának tagjai elhatározzák, hogy a mobiltelefonjaikat az asztalra kitéve minden bejövő hívást, sms-t és üzenetet megosztanak egymással. A kezdetben szórakoztatónak tűnő játék hamar komolyra fordul, a kis elhallgatások után egyre komolyabb hazugságokra derül fény. Barátságok és szerelmek érnek véget, és mindenki szembesül a „nagy kérdéssel”, hogy az őszinteség vajon a legfontosabb vagy a legkártékonyabb dolog-e az emberi kapcsolatokban.

A film Bata Éva, Csányi Sándor, Elek Ferenc, Lengyel Tamás, Mészáros Béla, Szávai Viktória és Törőcsik Franciska főszereplésével, a filmalap 350 millió forintos támogatásával készül, gyártója a Flashback Productions, producere Zákonyi S. Tamás (Egerszegi, München, Szabadság, Szerelem) Ditz Edit és Geszti Péter (Kalózok – kreatív producer).

Goda Krisztina legutóbbi filmje a 2015-ös Veszettek, 2010-es Kaméleon című vígjátéka Magyarország jelöltje volt a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára, a Szabadság, szerelem című filmje pedig 2007-ben szerepelt a Berlinálé programján. (Cineuropa)Kapcsolódó