Az utómunkálatoknál tart Ana Lungu Mátray Lászlóval forgatott filmje


Második nagyjátékfilmjén dolgozik Ana Lungu, az Autoportretul unei fete cuminți rendezője. Az Un prinț și jumătate című filmben Téglás István és Mátray László is játszik.

A Mandragora gyártásában, Anca Puiu produceri felügyelete alatt készülő filmet 24 nap alatt forgatták Bukarestben és Erdélyben. Az utómunkálatok még néhány hónapig tarthatnak.

Ana Lungu nem tud azonosulni az izmusokkal, hatalmas lelkesedéssel beszél a dokumentumfilmekről, és a világ legtermészetesebb hangján szól az élet nagy dolgairól. A rendezővel készült interjúnk itt olvasható.

A forgatókönyvet a rendező, Ana Lungu és Iris Spiridon írták, utóbbi játszik is a filmben. A történet szerint egy bukaresti apartmanban együtt él egy egyedülálló nő (Iris Spiridon), egy elvált apa (Marius Manole) és egy meleg férfi (Téglás István). Mikor a nő beleszeret egy erdélyi magyar íróba (Mátray László) hármójuk kapcsolatának egyensúlya felborul. A rendező szerint a film szerelem és barátság kettősségéről szól.

A film kis költségvetésből készült, gyakorlatilag baráti összefogás eredményeként, az eredeti forgatókönyv 30-40 százalékát végül nem sikerült leforgatni. Ana Lungu kétszer pályázott sikertelenül a Román Filmközpont támogatására, anélkül pedig külföldi filmalapokhoz sem pályázhatott.

A film finanszírozásába Marius Manole színész, Răzvan Rădulescu forgatókönyvíró és a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság is beszállt, Răzvan Rădulescu Karlsruhei Egyetemen tanuló diákjai segítettek a forgatáson, a Cinelabs Romania vezetője, Cornelia Popa pedig az utómunkálatok elvégzésében segít. (Cineuropa)Kapcsolódó