160 filmet vetítenek a ClujShorts 6. kiadásán


Április 20. és 29. között szervezi meg Kolozsváron a ClujShorts nemzetközi rövidfilmfesztivál hatodik kiadását a Persona Egyesület.

A fesztivál első napjaiban filmes vonatkozású előadások lesznek a sétatéri Kaszinóban, április 24-től pedig kezdődnek a vetítések a Győzelem moziban.

A hivatalos válogatásba a beküldött 1001 rövidfilmből 160 került be, ezek versenyeznek a Közönségdíjért, a Persona Egyesület Díjért és a Sajtódíjért. A versenyfilmek szűkített 47-es listáján szereplő alkotások között további díjakat osztanak ki: az 500 eurós pénzjutalommal járó ClujShorts trófeát, a legjobb diákfilm, animáció, dokumentumfilm rendezés, vágás, operatőr, forgatókönyv, illetve a legjobb román rövidfilm díját.

A versenyfilmek között szerepel Dombrovszky Linda A kockaember, Camelia Popa 2Lei60 és Adrian Silișteanu Scris/Nescris című filmje is. A teljes válogatásba további magyar és román alkotások is bekerültek: Szövényi-Lux Balázs román-magyar koprodukcióban készült Tent című alkotása, Reich Dániel The Inner Side, Veronica Solomon 3rd Date, Dani Sărăcuț Lucica és Ioana Trifu Refractara című filmjei is.

A vetítések programja a fesztivál honlapján érhető el.Kapcsolódó