Magyar rövidfilm kapott elismerő oklevelet Bécsben


Baranyi Gábor Benő rövidfilmjét elismerő oklevéllel méltatta péntek esti díjátadóján a Let’s CEE Filmfesztivál zsűrije Bécsben.

A „Veszélyesen jó filmek” mottóval megrendezett seregszemle összesen 162 közép- és kelet-európai alkotást vonultatott fel Bécsben, majd Grazban, Villachban és Salzburgban is műsorra tűzik a programot.

A Bújócska című 14 perces magyar rövidfilm egy 7 éves kisfiú története, aki a falu szélén él szüleivel és három testvérével. Imád bújócskázni, de ezzel sok nehézséget okoz mindenkinek. Egy nap az apa eltűnik, s az anya magára marad a nehezen kezelhető gyerekkel.

Baranyi Gábor Benő filmje megtörtént esetet dolgoz fel amatőr szereplőkkel, a Budapesti Iskola hagyományait követve.

A magyar filmalap közleménye szerint a nemzetközi filmes szakemberekből álló zsűri indoklásában kiemelte az alkotók kiemelkedő teljesítményét és a fantasztikus szereplőgárdát.

A Salamandra Film produkciójában a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült Bújócskát több nemzetközi fesztivál hívta meg programjába. A római As Filmfesztiválon különdíjat, a veszprémi Pannonfíling Mozgóképes Találkozón fődíjat kapott, sőt a közönségdíjat is bezsebelte.

A Bújócska legközelebb a napokban kezdődő brüsszeli rövidfilmfesztiválon versenyez a Next Generation programban.
Kapcsolódó