Karlovy Varyban indul a Cineuropa új filmkritikus-képzése


A június 29. és július 7. között megszervezett Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon indítja új, angol nyelvű filmkritikus-képzését a Cineuropa.

A legalább egy, filmes témában publikált szöveggel rendelkező, 18 éven felüli európai szerzőknek szóló GoCritic! programra május 25-ig lehet jelentkezni.

Az elképzelések szerint a GoCritic! 2019-ben már hét európai fesztiválon működik majd, a résztvevők pedig a filmes események után további online segítséget kapnak a képzést vezető elismert filmes újságíróktól és filmkritikusoktól. Jövőre a Trieszti Filmfesztivál, a Göteborgi Filmfesztivál, a Vilniusi Nemzetközi Filmfesztivál, a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, a zágrábi Animafest, a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál és a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztivál is a program helyszínei között lesz.

A GoCritic! képzést Boyd van Hoeij, Neil Young, Dana Linssen, Carmen Gray, Michael Pattison, Tristan Priimagi és Vladan Petkovic vezeti, az elkészülő szövegeket a Cineuropa filmes portál közli.

A résztvevőknek saját zsebből, illetve támogatásokból kell előteremteniük a 250 eurós részvételi díjat, valamint az utazás és az étkezés költségeit. A jelentkezés feltételeiről itt olvasható bővebb tájékoztatás.Kapcsolódó