Két erdélyi városban vetítik Jeles András új filmjét


Csütörtök este héttől a nagyváradi Árkádia Színpadon, pénteken este nyolctól pedig a sepsiszentgyörgyi Művész moziban vetítik Jeles András Rossz árnyék című új filmjét. Mindkét helyszínen jelen lesz a rendező is.

A ’70-es és ’80-as évek egyik legmeghatározóbb s egyben legkülöncebb rendezője 2003 óta először forgatott. A rossz árnyék című filmben egy különleges képességekkel megáldott huszonéves srác utazását követhetjük végig, mely során több különös emberrel hozza össze a sors, eközben pedig megismerhetjük apját, a restaurátorként dolgozó Pietert, aki épp ifj. Hans Holbein reneszánsz festő A Követek című művének restaurálásán dolgozik, s a képben rejlő különleges szimbólumok és rejtett üzenetek hatással lesznek mindkettõjük életére.

A filmet a Soldivision alternatív filmterjesztő forgalmazza. A nagyváradi vetítés ingyenes, a sepsiszentgyörgyi esemény Facebook-oldalán további részleteket ígérnek, azt viszont már közölték, hogy a beszélgetésen Jeles András mellett jelen lesz a filmben játszó Pálffy Tibor, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház színésze is. A beszélgetést itt Fám Erika esztéta vezeti.Kapcsolódó