Boba Fettről is készül egy Star Wars-film


James Mangold írja és rendezi a Star Wars-univerzumból ismert Boba Fettnek szentelt különálló filmet.

A Lucasfilm és tulajdonosa, a Disney a Star Wars-sorozat folytatásán kívül számos különálló filmet gyárt egy-egy szereplőt a középpontba állítva. A héten debütált be a Han Solóról szóló epizód, a Solo: Egy Star Wars-történet (Solo: A Star Wars Story) címmel, amelyben Harrison Ford legendás szerepét Alden Ehrenreich vette át. Korábban a Zsivány Egyes (Rogue One) címmel láthattak a nézők egy produkciót, amely az eredeti trilógia egy szálát, a Halálcsillag terveinek megszerzését bontotta ki.

Az űrsaga karaktereire koncentráló sorozatban a Disney a Solo után a jedimester Obi-Wan Kenobiról és a fejvadász Boba Fettről is tervbe vett egy-egy filmet. Hollywoodi források szerint az Obi-Wan-mozi rendezéséről Stephen Daldryval (Billy Elliot, Az órák/The Hours) tárgyalnak, bár a forgatókönyv még nem készült el.

A The Hollywood Reporter úgy értesült, hogy Simon Kinberg, a Mentőexpedíció (The Martian) forgatókönyvírója és producere viszont már dolgozik a Boba Fett-filmen, Mangold pedig társíróként csatlakozik hozzá. Kinberg és Mangold korábban az X-Men-sorozathoz készült Logan című epizódfilmet készítette együtt.

Boba Fett először A Birodalom visszavág (The Empire Strikes Back) című Star Wars-filmben jelent meg, majd a trilógia befejező részében, A jedi visszatérben (Return of the Jedi) is feltűnt. Bár folyton sisak takarta el az arcát, és viszonylag kevés szerepe volt a filmvásznon, a Star Wars-rajongók körében kultstátuszt kapott.

Az eredeti trilógia után született előzménytrilógiában George Lucas alaposabban bemutatta Boba Fett karakterét, és a hőst számos könyv, képregény, animációs film, videojáték is ábrázolta.

Mangold, a Logan író-rendezője korábban az Észvesztő (Girl, Interrupted), A nyughatatlan (Walk the Line), a Börtönvonat Yumába (3:10 to Yuma) és a Farkas (The Wolverine) című filmekkel aratott sikert.

(MTI)Kapcsolódó