Görögországban forgatta első tévésorozatát Park Chan-wook


Első televíziós munkájában John le Carré kémregényt dolgoz fel Park Chan-wook dél-koreai rendező, az Oldboy és A szobalány (The Handmaiden) alkotója.

A BBC és az AMC megrendelésére készülő sorozat főszerepeit Florence Pugh, Alexander Skarsgård és Michael Shannon játsszák.

Park Chan-wook

A hatrészes brit-amerikai koprodukció címe The Little Drummer Girl, és nemrég zárult a 24 napos forgatása Görögországban. A BBC és az AMC mellett a korábbi John le Carré-adaptációkat gyártó brit The Ink Factory is részt vesz a gyártásban.

Az 1970-es évek végén játszódó sorozat a kémthriller és a szerelmi történet ötvözete. A fiatal színésznő, Charlie (Florence Pugh) görögországi nyaralásán ismerkedik meg a különös, vonzó Beckerrel (Alexander Skarsgård), akiről kiderül, hogy nem romantikus célok vezérlik, ugyanis az izraeli titkosszolgálatnak dolgozik. Charlie a kémfőnök, Kurtz (Michael Shannon) szövevényes tervének része lesz.

A sorozatot a John le Carré regényében szereplő helyszíneken forgatták, többek között az Akropoliszon és Poszeidón templománál. A görögországi Központi Régészeti Tanács kezdeti tiltása ellenére a stáb végül bejutott a történelmi helyszínekre, amely a rendező szerint hihetetlen élmény volt és sokat hozzátesz Charlie történetéhez. Ez volt az utóbbi idők legnagyobb szabású nemzetközi koprodukcióban készülő filmje, amelyet Görögországban forgattak.

A stáb Libanonban, Izraelben, az egykori Jugoszlávia területén és Rómában is forgatott. A sorozat ősszel kerülhet képernyőkre.

(Cineuropa)Kapcsolódó