Még lehet nevezni a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra


2009. június 17–21. között 9. alkalommal rendezik meg a KAFF-ot, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált. A nevezési határidő 2009. február 28.

A kecskeméti fesztivál a világ 12. legjelentősebb animációs fesztiváljának egyike. Az idei fesztivál öt napja alatt ismét közel 400 filmet láthatnak az érdeklődők. A 9. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál az utóbbi két évben készült magyar animációs filmeket díjazza különböző kategóriákban, míg a 6. Nemzetközi Animációs Játékfilm Fesztiválon az európai animációs játékfilmek két műfajban, a televíziós és mozifilmek kategóriájában versenyeznek.

A versenyprogram mellett bő válogatást láthatnak az érdeklődők a nemzetközi partnerfesztiválok díjazott filmjeiből, a világ animációs műhelyeinek, iskoláinak alkotásaiból. Retrospektív programjában a fesztivál a magyar animáció legendás alakjai előtt tiszteleg: így idén Gémes József rajzfilmrendező filmjeit, Ternovszky Béla Macskafogó című filmjét, valamint a közelmúltban elhunyt Macskássy Kati rajzfilmrendező és Imre István bábfilmrendező filmjeit vetítik.

Újdonság lesz az Oscar-díjas filmeket bemutató vetítéssorozat. A fesztivál szervezői az 1959 és 2007 között díjazott alkotásokból mutatnak be 25–30 filmből álló válogatást.Kapcsolódó