Az induló kolozsvári magyar tévé sapientiás diákokkal dolgozna Az induló kolozsvári magyar tévé sapientiás diákokkal dolgozna

Az induló kolozsvári magyar tévé sapientiás diákokkal dolgozna

Június elején új, magyar nyelvű helyi televízió kezdi meg működését Kolozsváron, miután az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a héten megadta a sugárzási engedélyt.

Bogdan Eduard, a Europe Media Kft. tulajdonosa az Agerpresnek adott nyilatkozata szerint jó üzletlehetőséget lát a hamarosan induló televíziócsatornában, mert magyar nyelvű kereskedelmi adó nincs Kolozsváron.

„A magyar műsorokat egyszerűbb megvalósítani, mert van hozzá csapat. Ha lehet, elkerülöm a fáradt tévés arcokat, de nagyon szeretek fiatalokkal, például sapientias diákokkal dolgozni” – nyilatkozta Bogdan Eduard az Új Magyar Szónak.

A műsorrács 30 százalékban saját készítésű anyagokból, 10 százalékban más gyártók audiovizuális programjaiból és 60 százalékban a Sport Klub, Film +2, Doku és Poén TV közvetítéseiből tevődik majd össze. A szolgáltatások 10 százaléka tájékoztató műsorokból, 25 százaléka nevelő, kulturális és egyházi anyagokból, 30 százaléka filmekből és 25 százaléka szórakoztató és más típusú programokból áll – közölte a Krónika.

A Kolozsvár TV Kolozsváron és környékén lesz fogható a UPC kínálatában.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat