Új-Zélandon versenyez a Másik bolygó


Az új-zélandi közönség a DOCNZ dokumentumfilm-fesztiválon láthatja a héten Moldoványi Ferenc Másik bolygó című alkotását – közölte a Magyar Filmunió.

Moldoványi Ferenc: Másik bolygó

A február 26. és április 5. között Aucklandben, Wellingtonban, Christchurchben és Dunedinben zajló dokumentumfilmes szemle a Fesztiválok legjobbjai (Best of Fest) elnevezésű válogatásában tűzi műsorra Moldoványi Ferenc Another Planet/Másik bolygó című kreatív dokumentumfilmjét. Az alkotás fényképezéséért Máthé Tibort a legjobb operatőr díjára jelölték.

A már több jelentős díjat nyert dokumentumfilmet 2005 és 2007 között forgatta Moldoványi Ferenc többek között Kongóban, Kambodzsában és Ecuadorban. Embertelen körülmények között élő gyermek mindennapjaiba avatja be a nézőt: van köztük rabszolgasorban tengődő téglagyári munkás, sorsába beletörődött prostituált és gyilkolásra nevelt katona is.

A film, amelynek zenéjét Szemző Tibor szerezte, 2007-ben a 39. Magyar Filmszemlén debütált, ahol az operatőri díjat és a diákzsűri legjobb dokumentumfilmnek járó díját is nyerte el.

Moldoványi Ferenc: Másik bolygó


Kapcsolódó