Szófiában versenyez Lakatos Róbert Bahrtalo! című filmje


Lakatos Róbert Bahrtalo! című road movie-ja indul a szófia filmfesztivál versenyprogramjában. Bulgária elsőrangú nemzetközi filmfórumára Mundruczó Kornél Delta és Nemes Gyula Letűnt világ című filmjei is meghívást kaptak. A március 5-én kezdődő seregszemle zsűrijének elnöke Szász János – jelentette a Magyar Filmunió.

A 13. alkalommal megrendezendő szófiai filmfesztivál négy magyar alkotó művét tűzi műsorra. Lakatos Róbert Bahrtalo! című doku-játékfilmje a versenyprogramba kapott meghívást, mely pályakezdő rendezők munkáira koncentrál. A magyar–osztrák–német koprodukcióban készült road movie-t a rendező, Muhi András producer és Gerencsér Anita társproducer kíséri el a díszbemutatóra.

A szófia nagydíj sorsáról döntő nemzetközi zsűri elnökségére Szász Jánost kérték fel a rangos filmszemle szervezői. Ez alkalomból a magyar rendező Witman fiúk (1997) című alkotását is műsorra tűzik Szófiában.

Bulgária legfontosabb filmszemléjén vetítik Mundruczó Kornél többszörös díjnyertes Delta című legutóbbi rendezését. Nemes Gyula Karlovy Vary fődíjas Letűnt világ című alkotását szintén bemutatják a rendező jelenlétében.

Norvégiában is láthatók magyar filmek a napokban. Március 5-én kezdődik a trondheimi filmfesztivál, Norvégia jeles kulturális rendezvénye. A versenyprogramban a Delta indul, az elsőfilmek válogatásában Gigor Attila A nyomozó című rendezői vizsgafilmje kapott meghívást. A fesztiválhoz kapcsolódó rövidfilmszemle Erdélyi Dániel 411-Z című munkáját tűzi műsorra.Kapcsolódó