Budapesten forgat Helen Mirren


John Madden a Miramax gyártásában készíti legújabb, The Debt című filmjét, amelynek egyes jelenetei Budapesten forognak.

helen mirren

A film a 2007-es izraeli Ha-Hov remake-je, főbb szerepekben az Oscar-díjas Helen Mirren, Tom Wilkinson és Sam Worthington lesz látható. A film Tel-Aviv és London mellett Magyarországon készül, a Mátyás téren például a berlini fal tökéletes mása állt néhány nappal ezelőtt – jelentette a film.hu.

A thriller története az 1960-as években kezdődik, amikor egy titkos akcióban három fiatal Moszad-ügynök megöl egy náci orvost, aki kísérleteket folytatott Auschwitz–Birkenauban a II. világháború alatt. Harminc évvel később egy ukrán szanatóriumban felbukkan egy férfi, aki a halottnak hitt sebésznek mondja magát. Az egyik nyugdíjazott, ex-Moszad ügynök, Rachel Singer (Helen Mirren) Ukrajnába utazik, hogy fényt derítsen az igazságra. Matthew Vaughn, Jane Goldman és Peter Straughan nevéhez fűződik a The Debt forgatókönyve. Az izraeli Assaf Bernstein filmjét négy kategóriában jelölte díjra 2007-ben az Izraeli Filmakadémia.Kapcsolódó