Mickey Rourke lesz a Coelho-regény filmváltozatának főszereplője


Mickey Rourke, Vincent Cassel és a brazil Alice Braga játssza a főszerepeket a Paolo Coelho 11 perc című regényéből készülő filmben.

Az azonos című filmet júniusban kezdik forgatni Brazíliában és a svájci Genfben, a rendező az a Hany Abu-Assad lesz, akinek 2005-ben készült Mennyország most / Paradise Now című alkotását a legjobb külföldi film kategóriájában jelölték Oscar-díjra.

A 11 perc egy fiatal és naiv brazil lány – az Isten városából (Cidade de Deus) megismert Braga – történetét meséli el, aki szerelmi csalódása után prostituáltként köt ki egy genfi klubban, amely a Mickey Rourke által megformált karakter tulajdonában áll. A 2003-ban megjelent 11 perc nemzetközi könyvsiker lett, 40 nyelvre fordították le.

Alice Braga most fejezi be a Repossession Mambo (r. Miguel Sapochnik) című film forgatását, A pankrátorral történt visszatérését ünneplő Mickey Rourke pedig egy szerepről tárgyal a Vasember második részében. Az Ocean-filmekből is ismert francia Vincent Cassel a Halálos közellenség második részében nyújtott alakításáért kapott pár napja César-díjat.Kapcsolódó