Amerikai–magyar koprodukció román színészekkel Amerikai–magyar koprodukció román színészekkel

Amerikai–magyar koprodukció román színészekkel

Amerikai-magyar koprodukció elkészítésébe fogott a már évek óta Amerikában élő magyar rendező, Engert Péter.

A magyarországi Janus Pannonius Tudományegyetemet elvégezve Engert Péter Miamiban folytatta tovább tanulmányait a Miami International University of Arts and Design filmes szakán. Eleinte dokumentumfilmekkel foglalkozott, közben pedig több nagyjátékfilmes forgatókönyvet is írt. Broken Laughter című romantikus drámájával második helyezést ért el a 2005-ös Hartley-Merrill Nemzetközi Forgatókönyvíró Pályázaton. Legelső nagyjátékfilmje a szerény költségvetésből készült A könnyek völgye (2006) volt, Gubás Gabival a főszerepben.

Talia Shire

Engert legújabb filmje, a Terror háza, egy vérbeli horrorfilmnek ígérkezik. A főszereplő egy újságíró, akit rémálmok gyötörnek, melyekben állandóan a C.F. monogram tűnik fel. Hogy megtalálja álmai forrását, a férfi elkeveredik egy magyarországi tömbházba, ahol 50 évvel azelőtt több tíz embert öltek meg.

A filmben olyan színészeket láthatunk majd, mint Gheorghe Dinică, Széles Anna, Maia Morgenstern, valamint a két alkalommal is Oscar-díjra jelölt Talia Shire (Keresztapa 2, Rocky).

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat