22 filmkészítő sorakozott fel Mungiu mögé 22 filmkészítő sorakozott fel Mungiu mögé

22 filmkészítő sorakozott fel Mungiu mögé

/filmalkoto/316/cristian-mungiuNyílt levélben kéri a kulturális minisztertől a CNC átszervezését 22 román filmes.

Cristian Mungiu nemrég indított CNC-ellenes hadjáratához 22 további filmes személyiség is (Radu Muntean, Cătălin és Daniel Mitulescu, Bogdan Mustaţă, Călin Netzer, Ada és Alexandru Solomon, Oleg Mutu, Anca Puiu, Marian Crişan, Alex Baciu, Corneliu Porumboiu, Tudor Giurgiu, Stere Gulea, Thomas Ciulei, Răzvan Georgescu, Hanno Hofer, Florin Iepan, Velvet Moraru, Răzvan Rădulescu, Adrian Sitaru, Tudor Voican) csatlakozott. A filmesek nyílt levél formájában tudatták Theodor Paleologu kulturális miniszterrel, hogy szolidarizálnak Cristian Mungiuval a CNC-ellenes ügyben.

Theodor Paleologu kulturális miniszter

A filmesek egységesen kérvényezik a CNC átszervezését, valamint a beérkezett filmtervek érdembeli kiértékelését. Ezen kívül azt is szeretnék, ha a román állam maga is részt venne a romániai filmipar bátorításában, pénzelésében és promoválásában.

A jelenleg Franciaországban tartózkodó Theodor Paleologu a Cotidianulnak elmondta, hogy értékeli a filmesek kezdeményezését, és az országba visszatérve, két héten belül mindenképp találkozni fog velük, hogy megbeszéljék, mit lehetne tenni az ügy érdekében.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat