Újra együtt a Monty Python


Egy dokumentumfilm erejéig újból összeáll a legendás Monty Python Repülő Cirkusza, amely abból az alkalomból készül, hogy az angol abszurd humor legkiválóbb csapatának öt életben lévő tagja 40 éve szerepelt először a BBC-n.

John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones és Michael Palin ezúttal sem tagadja meg önmagát. A film címe: Monty Python: majdnem az igazság – az ügyvéd változata (Monty Python: Almost the Truth – the Lawyer’s Cut) – közölte az MTI.

A Monty Python-csapat

John Cleese, akinek állandó rovata van a The Spectator című hetilapban, ez alkalomból a Monty Pythonról írt egykori „vegyes”, azaz lesújtó kritikákból ollózott. A társulat hajdani nagy ellenfelét, Richard Ingramet, a The Spectator egykori kritikusát sikerült vérig sértenie, mivel az emlékezésben még a nevét sem említette meg. Ingram a The Evening Standardnek nyilatkozva különösen azok után vélte övön alulinak Cleese eljárását, hogy a színész már korábban „bosszút állt” rajta: a Waczak szálló című tévésorozat egyik figuráját róla nevezte el.

A dokumentumfilmet októberben adják ki DVD-n és Blu-Ray változatban, és várhatóan megemlékezve az első, 1969. októberi szereplésre tévében is mutatnak belőle részleteket. Az öt művész mellett archív felvételről látható lesz az 1989-ben elhunyt Graham Chapman, továbbá számos kollégával és hírességgel készítettek interjút, köztük Jeff Bridges, Dan Aykroyd és Tim Roth színészekkel, Hugh Hefnert, a Playboy főnökével és Bruce Dickinsonnal, az Iron Maiden metálbanda énekesével.Kapcsolódó