Kirúgta a Fox a torrentező kritikust Kirúgta a Fox a torrentező kritikust

Kirúgta a Fox a torrentező kritikust

A FoxNews amerikai hírtelevízió kirúgta egyik újságíróját, mert az X-Men – Kezdetek: Farkas című film kalózmásolata alapján írt beszámolót a hivatalosan csak április végén a mozikba kerülő alkotásról – tájékoztatott a Független Hírügynökség.

A film főszerepét játszó ausztrál színész, Hugh Jackman nagyon bosszantónak nevezte, hogy a film egy félig kész verziója kikerült az internetre, és bárki letöltheti, közölte a News Corporation társaság kedden.

A FoxNews hírtelevízió weboldalán múlt csütörtökön jelent meg Roger Friedman cikke az X-Men – Kezdetek: Farkas című filmről, a kalózmásolat alapján. Friedman kritikája a filmről pozitív volt, de azt is leírta, hogy milyen könnyű volt azt illegálisan megszerezni az internetről. A cikket a filmet készítő 20th Century Fox stúdió tiltakozása után levették az oldalról, és hétvégén már arról érkeztek hírek, hogy az újságírót elbocsátották.

Wolverine

A News Corporation az AFP francia hírügynökség megkeresésére egy e-mailben megerősítette, hogy Friedmant a kalózmásolatos cikk miatt rúgta ki a FoxNews, a cég tiltakozása után. A FoxNews és a 20th Century Fox filmstúdió is a Rupert Murdoch tulajdonában lévő News Corporation része. Közben a film promóciós körútján lévő főszereplő, Hugh Jackman csalódottságának adott hangot a film kiszivárogtatása miatt. Közölte, hogy „szíven ütötte a hír”. Jackman elmondta, hogy az internetre került változat félkész, „olyan, mint egy Ferrari a fényezés nélkül”. Az ausztrál színész elmondta, hogy az FBI már nyomoz a kiszivárogtató után, és „nagyon komolyan veszik az ügyet”.

A 20th Century Fox szóvivője a kiszivárogtatás után közvetlenül úgy nyilatkozott, hogy az internetre kikerült változatból hiányoztak effektek, egyes jelenetek és a zenei aláfestés sem volt még végleges.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat