Nyílt nap a Sapientia–EMTE Fotóművészet, filmművészet, média szakán


A Sapientia–EMTE kolozsvári kara Nyílt Napokat szervez. A rendezvénysorozat utolsó állomásaként a Fotóművészet, filmművészet, média tanszék mutatkozik be, Szent György napján, azaz április 24-én.

Fő programpontként a Sapientia diákjai által készített filmeket vetítik, két blokkban: délután 18 órától a két államvizsgázott évfolyam filmjeiből láthatnak válogatást az érdeklődők, 20 órától pedig a diákok fesztiváldíjas munkáit mutatják be. A vetítéseket követően kerül sor a tanszék honlapjának ünnepélyes, pezsgős-tortabontásos premierjére. Az érdeklődők részt vehetnek az esemény alkalmából szerveződő kerekasztal-beszélgetésen, amelyen a tanszék tanárai, egykori és volt diákjai az erdélyi filmes képzési lehetőségekről, az erdélyi filmkészítés kilátásairól és az erdélyi film esztétikájáról beszélgetnek.

Sapientia EMTE

Résztvevők: Pethő Ágnes, Bálint Arthur, Lakatos Róbert, Zágoni Bálint, László József, Bakó Kincső, Makai Beáta, Jakab-Benke Nándor, Patrubány Csilla, Felméri Cecília, Bertóti Attila, Visky Sámuel. Az est házigazdái: Boné Ferenc, Virginás Andrea.

  • Helyszín: Kolozsvár, Victoria/Győzelem mozi
  • Időpont: 2009. április 24.


Kapcsolódó