Magyarországra látogat Tony Curtis Magyarországra látogat Tony Curtis

Magyarországra látogat Tony Curtis

A világhírű színész a Hollywood hercege című önéletrajzi kötetét mutatja be a könyvfesztiválon, majd exkluzív interjút ad a Duna Televíziónak. Ma este a 18:25-kor kezdődő TÉRkép című műsor vendége lesz – írja a kultúra.hu.

Tony Curtis kétségkívül a 20. század második felének egyik leghíresebb filmcsillaga. Emblematikusságát mi más szimbolizálhatná jobban, minthogy fotója a Beatles lemezének borítóján is szerepelt, és hogy Elvis Presley tőle leste el híres hajviseletét...

Tony Curtis és Marilyn Monroe

A hollywoodi, apai ágon magyar (édesapja Mátészalkán született) világsztár 1925-ben Bernard Schwartz néven látta meg a napvilágot Bronxban. A mozivásznon előbb James Curtis, majd Anthony Curtis néven vált ismertté. Alig 4–5 filmen túl, 1958-ban már Oscar-díjra jelölték, A megbilincseltek címok promoválása és támogatása a fesztivál fő céljai közé tartozik. A román filmek versenyébe való bekapcsolódás az egész ország területére érvényes, az egyetlen feltétel csupán az volt, hogy a filmek hossza ne legyen több, mint 3 perc. Így készült el a Around the Très Courts – Romania elnevezésű válogatás, mely 20 nagyon rövid román alkotást foglal magában. A nézők a nemzetközi válogatás közönségdíját fogják megszavazni.

A városonként lebontott részletes programért érdemes ellátogatni a Très Courts honlapjára.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat