MTV Movie Awards-jelölések 2009


Kihirdették a Music Television filmes díjaira esélyesek listáját, amit az Alkonyat című vámpíros sikerfilm és a nyolcszoros Oscar-díjas Gettómilliomos vezet hét, illetve hat jelöléssel.

A Stephenie Meyer bestsellerén alapuló Alkonyat többek közt a legjobb film, a legjobb színésznői alakítás (Kristen Stewart) és az év férfi felfedezettje (Robert Pattinsont és Taylor Lautnert egyaránt jelölték) kategóirában versenyez. Az év felfedezettje kategóriájában a Gettómilliomos két sztárja, Freida Pinto és Dev Patel is büszkélkedhet egy-egy nominációval, míg a film maga az Alkonyattal, A sötét lovaggal, a A Vasemberrel és a High School Musical 3.: Végzősökkel vetélkedik a legjobb film címéért.

2008 MTV Movie Awards

A legjobb színésznőnek járó elismerésre az Alkonyat női sztárja, Kristen Stewart mellett Anne Hathaway (A csajok háborúja), Angelina Jolie (Wanted) és Kate Winslet (A felolvasó) is esélyes, míg a legjobb színészi alakítás kategóriájának jelöltjei közt Zac Efront (HSM 3.), Shia LaBeoufot (Sasszem) és Robert Downey Jr-t (A Vasember) találjuk.

A 18. MTV Movie Awards díjait május 31-én adják át Los Angelesben. Az est házigazdája a Saturday Night Live című tévéshow-ból ismert Andy Samberg lesz. Az átadásra kerülő Arany Popcorn-díjakról pedig maguk a nézők döntenek: a szavazás máris zajlik az MTV weboldalán.Kapcsolódó