Új Stephen King-adaptáció van kilátásban


Stephen King, napjaink legnépszerűbb horror regényírója, közölte a New York Comic Con rajongóival, hogy a Lost készítői (J.J. Abrams és Damon Lindelof) adaptálni fogják A setét torony című, epikus regénysorozatát.

Stephen King

A setét torony regények inkább a sci-fi és fantasy műfajba sorolhatók, mintsem a horrorba, így a King-féle rettegés rajongói ne számítsanak egy következő Ragyogásra, Kedvencek temetőjére vagy Langolierekre. Az összesen hét kötetből álló sorozat 1982 és 2004 között íródott, és Stephen King életművének központi témájaként szokták emlegetni.

J.J. Abrams (aki nemrég fejezte be a legújabb Star Trek-filmet) azt nyilatkozta, hogy ő már készen áll a projekt elkezdésére, Lindelof viszont még a Lost zárószezonjával van elfoglalva, így majd csak a sorozat befejeztével tudnak nekilátni a munkálatoknak. Az adaptációra a korábban már három King-regényt (A remény rabjai, Halálsoron, A köd) is filmvászonra vivő Frank Darabont is jelentkezett, ám Stephen King, a Lost nagy rajongója udvariasan visszautasította.Kapcsolódó