Csoda: a Faludi Akadémia újabb pályázata


A Faludi Ferenc Akadémia meghirdette XIV. tematikus nemzetközi amatőrfilmszemléjét és hozzá kapcsolódó fotópályázatát. A nevezők a csoda témáját film vagy fotó formájában a nevezési feltételekben részletezettek szerint dolgozhatják fel.

A nevezési feltételek a filmes versenyen a következők. A filmszemlére elsősorban amatőr alkotók vagy alkotóközösségek jelentkezhetnek korhatár megkötése nélkül, legfeljebb két pályaművel (a filmes, illetve a fotós szekcióba történő nevezés egymástól független). Nevezni kisjáték-, kísérleti és dokumentumfilm kategóriában lehet. Az egyes művek hossza nem haladhatja meg a 16 percet. A beküldés technikai információi és a további részletek (például a fotópályázatról) az Akadémia honlapján olvashatók. Nevezési díj nincs, a nevezési határidő: október 12.

Faludi Ferenc Akadémia

A beküldött filmeket szakmai zsűri bírálja el. Az előzsűri által a versenyprogramba választott munkákat a közönség, az alkotók és a zsűri jelenlétében nyilvános vetítésen mutatják be. A beküldött fotók közül az előzsűri döntése alapján a legjobbakat az Uránia Nemzeti Filmszínházban állítja ki az Akadémia. A filmszemle ideje, helye: november 12–14., Uránia Nemzeti Filmszínház (a díjkiosztóra november 14-én, 19 órakor kerül sor). A fotókiállítás ideje, helye: november 12–30., Uránia Nemzeti Filmszínház.

A Faludi Akadémia egyúttal filmmegvalósítási pályázatot is kiír. Három film elkészítését kívánják támogatni, akár teljes szakmai és anyagi háttér biztosításával, filmenként legfeljebb 400 000 forintig. A támogatásra kiválasztott filmeknek kapcsolódniuk kell a filmszemle csoda tematikájához, és az Akadémia filmes táborának keretében kell elkészülniük (a nyertes pályázatok benyújtói viszont mentesülnek a tábor részvételi díja alól). A pályázatok beérkezésének határideje: május 27.

Az említett filmes alkotótábor tervezett időpontja augusztus 5. és 15. közötti valamely hat nap (ezt később még pontosítják a szervezők). A tábor során a résztvevők olyan tanárok irányítása mellett dolgozhatnak, mint Bessenyei Erzsébet, Körtési Béla, Mispál Attila, Nagy Dénes, Nagy András, Oláh Zoltán, Varsányi Ferenc, Vidovszky György és mások. A program részvételi díja 35 000 forint, a jelentkezési határidő pedig június 19. A résztvevők maximális létszáma 12 fő lehet, a megengedett korhatár 18–30 év. Minden egyéb információ és a letölthető jelentkezési lapok Faludi Akadémia honlapján találhatók meg.Kapcsolódó