Spanyol Filmhét 2009


A budapesti Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet május 14. és 20. között idén is megrendezi a Spanyol filmhetet, melynek ezúttal is a budapesti Művész mozi ad otthont – tájékoztatott az EST.hu.

A nagykövetség munkatársai igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy a nézők ismét bepillantást nyerhessenek az utóbbi évek spanyol filmtermésébe. A [Rec] című horrofilmet ugyan már láthatták korábban a nézők a mozikban, mert hivatalosan forgalmazták, de a többi munka minden bizonnyal az újdonság erejével hat majd.

A Magány (2007, r. Jaime Rosales) egy elvált nő története, aki egy kis faluból Madrid forgatagába költözik, ahol először jól alkalmazkodik az új környezethez, de később egy tragikus esemény darabokra töri egész életét. A legjobb oldalam (2007, r. Roser Aguilar) szintén női film: benne Raquel kénytelen feltenni magának a kérdést, hogy vajon mire lenne hajlandó a szerelemért.

14 kilométer (2007, r. Gerardo Olivares) az a távolság, ami elválasztja Afrikát Európától a Gibraltári-szorosnál. Ebben a filmdrámában végigkövethetünk egy veszélyes utazást, amit szegény bevándorlók tesznek Afrika mélyéről Marokkón át Európa felé. A Hét francia biliárdasztallal (2007, r. Gracia Querejeta) szintén az élet árnyoldalát ismerhetjük meg: egy nő megörökli elhunyt édesapja tartozásait, ezért mindent el kell követnie annak érdekében, hogy az addig veszteséges, hét biliárdasztalos lokál újra beinduljon.

A [Rec] című horrorfilmben (2007, r. Jaume Balagueró és Paco Plaza) egy apró, kétszemélyes tévéstáb követi a helyi tűzoltók éjszakai munkáját, akiket váratlanul egy társasházhoz riasztanak, mert az egyik lakásban egy idős hölggyel történt valami. A lakásba való behatolás után azonban elszabadul a pokol…

Program:

  • május 15., 19:30: A legjobb oldalam
  • május 16., 19:30: [Rec]
  • május 17., 19:30: Magány
  • május 18., 19:30: 14 kilométer
  • május 19., 19:30: [Rec]
  • május 20., 19:30: Hét francia biliárdasztallal


Kapcsolódó